Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, поручила је са седнице Народне скупштине да је за њу неприхватљив предлог владајуће коалиције о ширењу броја министарских ресора јер је очигледно да је нови Закон о министарствима писан у сврху партијског подмиривања.

„Повећање броја министарстава показује да се владајућа већина не држи ни своје политике јер су раније казали да ће тај број бити смањен, а ни то нису испоштовали“, рекла је председница Заветника уз оцену да је и сам захтев за усвајање закона по хитном поступку скандалозан јер није у складу са Пословником Народне скупштине.

Ми смо вест о сазивању данашње седнице добили 23 часа пре њеног одржавања и питам се да ли је шест месеци, од када су одржани избори, било мало да се донесе Закон о министарствима“, упитала је Ђурђевић. Она је рекла да у Србији данас не можете ни фризера да закажете за сутра, али можете седницу Скупштине. 

„Поставља се питање зашто је то тако„, казала је Ђурђевић и истакла да је ова седница суспензија парламентарног живота у Србији.

„СНС је спајањем ресора направила хаотичну фузију, а пример за то је предлог Министарства за туризам и омладину. Не постоје оправдани разлози за повезивање та два ресора“, приметила је председница Заветника.

„Очигледно је да су сва министарства у функцији подмиривања партијских ухлеба. Чекали су последњи тренутак да формирају владу и онда ће питати да ли смо ми спремни за седницу, а питање је да ли су они спремни да воде државу„, рекла је она.

Српска странка Заветници поднела је на јучерашњој седници Скупштине два амандмана и то за оснивање Министарства за дијаспору и Србе у региону и Министарства за Косово и Метохију.

„Сматрамо да су у питању стратешки ресори који би се бавили важним питањима за нашу земљу и не постоји ниједан разлог да се избегава њихово формирање, док се измишљају фузије неспојивих ресора“, казала је Ђурђевић.