Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, гостовала је у емисији „Newsnight“ на Н1 телевизији у дуелу са представником Демократске странке Гораном Јешићем.

Она је на питање новинарке на коју се страну сврставају Заветници у руско-украјинском конфликту подсетила да украјинска криза није почела пре неколико месеци већ она траје од 2014. године.

„Жалимо због страдања оба народа али Српска странка Заветници припада оној страни која жели мир“, рекла је Ђурђевић.

„Обе стране желе победу, а ми припадамо оној страни која жели мир и која се нада да ова нова фаза сукоба неће бити додатно распламсавање и неће проузроковати нова страдања са обе стране. Ми смо словенски народ, ја жалим због страдања на обе стране, јер сам свесна да неће бити победника, и да победници могу да буду само они који су завадили два братска народа, проузроковали кризу и сада све посматрају са дистанце“, казала је председница Заветника.

Како је рекла, Српска странка Заветници не гледа на тај сценарио навијачки.

„Не стављамо се ни на једну страну. Мислим да је важно истаћи оно шта је интерес Србије, а то је да очува односе са Руском Федерацијом и да не уводи санкције. Притисци долазе са Запада који није заслужио било какву конструктивност, јер нису имали разумевања за наше интересе“, рекла је Ђурђевић.

Србија као земља која је претрпела санкције не би требало да уводи било коме такве мере, додала је.

Целу емисију можете погледати на приложеном видео линку (од 22:54):

Stamenkovski: Nemam nameru da ubeđujem Kurtija; Ješić: Rat u Ukrajini će trajati – YouTube