Председница Српске странке Заветници и председнички кандидат на предстојећим изборима, Милица Ђурђевић Стаменковски, подсетила је да је према налогу ЕУ актуелно државно руководство увело санкције братском белоруском народу и на тај начин угрозило пре свега економски интерес Србије са обзиром на то да је белоруско тржиште данас затворено за извоз наших домаћих производа.

Она је поручила да је сличан сценарио сада могућ и у случају Руске Федерације.

“Српска странка Заветници осуђује сваки корак српске дипломатије који би био усмерен ка урушавању српско-руских билатералних односа. Сматрамо да нисмо дужни да се на било који начин прилагођавамо спољној политици Брисела ка Руској Федерацији са обзиром на то да Србија није чланица ЕУ.“, рекла је Ђурђевић.

Она је истакла да је изузетно важно да гајимо добре политичке, стратешке и економске односе са Русијом са обзиром на то да наша трговинска размена на годишњем нивоу износи преко две милијарде евра.

“Русија је поуздан савезник, искрени пријатељ и пре свега највећи заштитник Резолуције 1244 пред међународном заједницом.”, поручила је председница Заветника.