Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, предала је данас Републичкој изборној комисији своју председничку кандидатуру коју је потписима подржало преко 12 хиљада грађана Србије.

Она се захвалила свима на подршци и на томе што јој је указана одговорност да као председнички кандидат и будући председник Републике Србије брани Устав ове земље, чува територијалну целовитост, суверенитет и права свих грађана без обзира на њихове политичке и друге разлике.

„Бринућу о свим грађанима да се у својој земљи осећају као своји на своме!„, рекла је Ђурђевић.

Она је подсетила да су са различитих адреса стизале поруке да ће одустати од председничке кандидатуре, а све са циљем да се обесхрабре људи који подржавају Заветнике. „Ми смо били одмерени и достојанствени и нисмо реаговали на клевете, али зато смо их данас демантовали онако како то доликује Српској странци Заветници, са нашом идејом да будемо своји на своме!„, рекла је она.

Ђурђевић је нагласила да све анкете показују да има велике шансе за улазак у други круг.

Подржавају нас грађани који никада нису гласали. Они нису апстинирали од Србије, већ од постојеће политичке сцене коју су разрушили и обезвредили како актуелна тако и претходна власт. У намери да створе једнопартијски систем стварају утисак да Србија бира између Ане Брнабић и Маринике Тепић, да грађани једино могу да бирају између Александра Вучића и Здравка Поноша.„, поручила је председница Заветника и додала да то нису избори на којима грађани треба да се определе.

„Грађани Србије имају алтернативу на овим изборима и ту алтернативу је данас представила Српска странка Заветници.„, нагласила је она.

„Као најмлађи председнички кандидат за председника Србије и сама сам доказ да наша држава има много младих људи који су остали овде да буду своји на своме, да остану да се боре за њен интегритет, за њено достојанство, за сваки њен кутак, за економију, за породице, за сваког радника и домаћина, за сваку мајку и дете.“, рекла је Ђурђевић.

Она је нагласила да Заветници 3. априла неће много славити јер ће се спремати за други круг.