Српска странка Заветници предала је листу кандидата за локалне изборе у Градској Општини Севојно.

Подршку будућим одборницима пружила је и председница странке, Милица Ђурђевић Стаменковски, која је поручила да је ни лоши временски услови нису спречили да дође и подржи борбу младих људи који желе да буду своји на своме.

Она је истакла да кључни проблем мањих општина представља одлазак младих људи и додала да за Заветнике мале општине никада неће бити удаљене и да су у кампањи одвојили време за подршку и обилазак људи који живе у овој средини.

„Постоји пракса на политичкој сцени Србије да се мањим општинама не посвећује пажња, да се развлашћују и на тај начин се шаље порука људима који у њима живе да треба да напусте своје родне крајеве и оду у веће центре, а неретко и у иностранство.“, рекла је Ђурђевић. Она је додала да је у разговору са грађанима Севојна сазнала да млади одлазе из ове општине јер у њој не виде своју будућност што је поражавајуће.

„Статистика говори да је Севојно једна од општина из које је отишло највише младих људи. Зато сам дошла овде и као најмлађи председнички кандидат и носилац парламентарне листе да подржим младе Севојничане који желе да остану своји на своме и живе у свом граду, где су се родили, школовали и где желе да заснују своју породицу.“ рекла је председница Заветника наводећи да ће програм за Севојно странка изнети током кампање.

Она је нагласила да Севојничани имају прилику да гласају за странку која брани породичне принципе и традиционалне вредности и која чува државне, економске и националне интересе.

Носилац листе у Севојну је Ненад Аћимовић, грађевински техничар и предузетник, а следе Ивана Пауновић, студент, Синиша Сретеновић, приватни предузетник, Драгана Ћосић, текстилни дизајнер, Небојша Перовић, прецизни механичар, Јелена Цвијовић, штампарски техничар и Ђорђе Петровић, машински техничар.