Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је одбор Заветника у Пећинцима, где је дала потпис за своју кандидатуру на предстојећим председничким изборима.

“Није ни мало случајно што сам одабрала да кандидатуру потпишем управо у Пећинцима. Дошла сам да пружим подршку људима који се свакодневно суочавају са притисцима локалних шерифа, који их прогањају само зато што имају другачије политичко мишљење од њиховог и зато што су чланови Српске странке Заветници, која свакодневно добија све већу подршку.”, истакла је Ђурђевић.

Она је рекла да су чланови Заветника из Пећинаца позивани на информативне разговоре у станицу полиције. „Уместо да се баве процесуирањем продаваца наркотика и свих осталих који крше закон и који су оштетили ову земљу и читав овај округ, они малтретирају Заветнике.”, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

“Полиција је тражила написмено од чланова Заветника из Пећинаца списак оних који су пружили подршку листи Заветника за парламентарне изборе”, истакла је председница Заветника, означавајући такав поступак као неприхватљив.

„Најмање што сам могла да учиним јесте да дођем у Пећинце, станем испред ових људи и да кажем свима њима – господо, ја сам спремна да дођем у сваку станицу, у сваку институцију, зовите мене, немојте ове људе да малтретирате и дању и ноћу, да им идете по кућама и да шаљете полицију да овде дежура.”, рекла је Ђурђевић, додавши да су Заветници државотворна странка, која је увек подржавала оно што је добро, али да исто тако неће ћутати ни на оно што је лоше.

“Пећинци су општина свих нас, а не само локалних шерифа који овде живе. Позивам све надлежне институције да реагују, те да се овој пракси под хитно стане на пут.“, закључила је Ђурђевић.