Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, упутила је захтев директору Канцеларије за КиМ, Петру Петковићу, да објасни грађанима зашто држава више не издаје и не обнавља регистарске таблице са ознакама градова који се налазе на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија?

Који чланови Устава Републике Србије, Резолуције 1244 СБ УН и важећих законских прописа допуштају такво ограничавање суверенитета?“, упитала је Ђурђевић.

Она је питала директора Канцеларије за КиМ зашто Влада Србије уредбу о обустави издавања српских регистарских таблица заснива на бриселским споразумима када они нису правно обавезујући за нашу државу?

„Какве ће последице ова одлука имати на положај српског народа на КиМ? Шта ће бити са оним Србима који буду желели да региструју нова кола? Хоће ли они бити принуђени да возе нерегистрована возила и тако себе испоставе санкцијама тзв. власти у Приштини или да прихвате таблице самопроглашеног Косова?Да ли ће наш народ бити приморан да се сели са КиМ и пријави своје пребивалиште у централној Србији како би могао да користи таблице своје државе?!„, стоји у захтеву који је Ђурђевић упутила Канцеларији за КиМ.