Није неочекивана вест за Председништво Српске странке Заветници вечерас  објављено саопштење Српске Напредне странке у коме се наводи да су  успешно завршили врбовање шесторо бивших чланова Заветника (по  аутоматизму дисциплински органи Српске странке Заветници их бришу из  чланства уколико отму мандате како је наведено у том смешном саопштењу).  На известан начин ово је и признање Заветницима, јер јасно је да је наш узлет забрињавајући тренд по власт.

Месецима јуре и агитују и прогоне не само посланике, одборнике, већ и  чланове наше странке и овде је јасно да их боли раст рејтинга, који Милица Ђурђевић Стаменковски ужива међу грађанима, поготово након  убедљиве доминације у Народној Скупштини над напредњацима и њиховим  сателитима. И птице на гранама знају да су Заветници близу двоцифреног  резултата и ово је био последњи покушај да зауставе оно што не може бити  заустављено — с једне стране имамо крах поверења народа у СНС, што због  галопирајуће инфлације, енергетске кризе, колапса пољопривреде и све  извеснијих предстојећих санкција Русији и најава потписивања  правно-обавезујућег споразума у вези Космета, а са друге стране постоји  чиста алтернатива таквој накарадној ненародној политици СНС-а и њихових  трабаната у виду све јасније политике обједињавања државотворних снага  на челу са Заветницима. Та чиста алтернатива би по њиховом науму могла  некако да се запрља тиме што ће они корумпирати пар неотпорних  појединаца. То је погрешна процена. Ми смо након овога још одлучнији,  снажнији, кристално опозиционо бескомпромисни и уставобранитељски  расположени, тако да ћемо са још већом снагом учлањивати људе и наша  подршка у народу ће расти, без обзира на све подметачине и све медијске  цензуре и спинове. Народ види истину и ко се бори за Србију, а ко ћути.  

Већ дуже времена је та екипа Заветника била мета обраде специјалних  понуда од стране власти, а нажалост, показало се да су неотпорни на  уцене, претње и, пре свега, понуде, које ће морати да одрађују у  наредном периоду, уколико не врате под хитно мандате које нису добили на  своје име, већ у име Српске странке Заветници. Овим чином показују се  две ствари: прво, да власт неће жалити средства у обрачуну са растом  подршке Заветницима и друго, да ће они који су нарушили партијску  дисциплину и идеологију имати проблем да се погледају у огледало, јер ће  у том огледалу видети речи издаја принципа, нелојалност, кукавичлук,  себичност и могу сами да наставе низ даље. 

Председништво Српске странке Заветници и сви органи странке су врло  јединствени и ови „успеси“ напредњака у врбовању ових неслободних људи  су само даљи подстрек да још јасније формулишемо своју политику, да  прецизније артикулишемо идеолошке стандарде, да тражимо и препознајемо  она кадровска решења, која ће имати способност одупирања непристојним  понудама, попут ових. 

Закључак је најважнији овде. Да, очекивали смо ово што се десило, а да  ли знате зашто се то десило? Зато што власт нема решење за ВРТОГЛАВИ  раст подршке Заветницима. Зашто баш сад? Па зато што им је било важно да  њихово врбовање успе дан пред гласање о новој Влади. 

Српска странка Заветници ће инсистирати да се врате отети мандати, а  сваки евентуални наступ поменутих бивших чланова, жигосаћемо као лажно  представљање, јер нису наступили као самостални, па тако се не могу ни  декларисати. 

Српска странка Заветници није рањена звер како сте мислили, него смо ми  сатни механизам који откуцава и одбројава ваше последње месеце под  еврофанатичном лудачком кошуљом, коју сте навукли целом народу и држави. Време не ради за бриселску опозицију, ни за овакву власт, време је за  праву српску домаћинску суверену Србију — време је Заветнике, јер Заветници су српска прича. Ваша напредњачка прича је још мало па  испричана, а прочитани сте одавно.