Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, обавестила је јавност да је као заменик председника Одбора за КиМ искористила право које јој пружа Пословник Народне скупштине и заказала хитну седницу Одбора.
Она је подсетила да је у протеклих месец дана трећина народних посланика чланова Одбора тражила хитно заказивање седнице поводом преговора у Бриселу и Охриду, али да је Милован Дрецун одбио све поднете захтеве.
„Подсећам јавност да од почетка ове године није сазвана ниједна седница Одбора за КиМ, иако су одржана већ три састанка на којима је разговарано о примени француско-немачког ултиматума. Господин Дрецун намерно опструише рад Одбора и спречава народним посланицима да се изјасне о последицама прихватања споразума којима се нарушава Устав и трајно развлашћује држава Србија на КиМ“, истиче Ђурђевић.
„У тренуцима када смо суочени са одбијањем Милована Дрецуна да поштује и примењује Пословник Народне скупштине и његовом намером да по сваку цену спречи скупштинску расправу о најважнијем државном и националном питању моја је дужност као његовог заменика да инсистирам на поштовању Устава и Пословника“, рекла је председница Заветника.