Председница српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски апеловала је Министарству одбране да затражи од представника међународних снага на КиМ званично објашњење поводом упада беспилотних летелица у централну Србију.

Ђурђевић Стаменковски  наводи  да овакви насртаји на ваздушни простор Србије нису случајни, посебно имајући у виду нестабилну безбедносну ситуацију на КиМ која је додатно погоршана једностраним потезима Аљбина Куртија о пререгистрацији возила са српским таблицама.

„Очигледно је посреди покушај одређених структура да стекну увид у позиције српских безбедносних снага и њихово реаговање у случају ескалације прилика на северу КиМ“, истиче се у саопштењу .

Она наглашава да држава мора да пружи јединствен одговор на овакве провокације, посебно да инсистира на одговорности међународних безбедносних снага које су дужне да сарађују са Војском Србије у одржавању мира и стабилности на КиМ.

„Подсећамо да је КФОР у обавези да пружи све релевантне информације о овом инциденту и сходно Резолуцији 1244 обезбеди сигурност српског народа у покрајини“, истиче се  у саопштењу председнице српске странке Заветници Милице Ђурђрвић Стаменковски.