Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, осврнула се на то што се дугачком реду оних који ових дана нападају Заветнике, сада придружила и Ана Брнабић. Она је рекла да се премијерка Србије коначно огласила после избора и очито поново разочарала бираче Српске напредне странке.

„Уместо да поднесе одговорност за велики пад процената на парламентарним и београдским изборима, она је одлучила да се бави Заветницима. Њене партијске колеге већ је називају „Ана из Јаркова“ због чувеног гафа током кампање, који сведочи да није знала ни називе места у којима је од мештана тражила гласове“, подсетила је Ђурђевић и додала да ако се Ана Брнабић у политику разуме као и у топониме, онда не чуди што је, говорећи о политичкој позицији Српске странке Заветници, баш све оманула.

„Видимо да поједини високи функционери Српске напредне странке нису разумели поруку бирача. Они настављају са монолозима, избегавајући сваки вид јавне полемике и дебате, на коју смо их уредно позивали, пружајући им могућност да сами изаберу време и место, термин и телевизију. Занимљиво је да Ана Брнабић говори о принципима, и то у дану када се њен партијски шеф сусреће са Драганом Ђиласом, за кога су до недавно тврдили да је незаконито стекао преко 600 милиона евра“, рекла је Ђурђевић.

Она је подсетила да су Заветници упозоравали јавност да је странка господина Ђиласа најподобнија опозиција за актуелну власт и да је обелодањивање њихове јавне и званичне сарадње само питање тренутка.