Кандидат за председника испред Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, борави у посети Пчињском и Нишавском округу. Она је првог дана своје посете југу Србије обишла село Шумане, Лебане, село Доње Крајинце, Лесковац и Сврљиг.

„Свуда смо срдачно дочекани. Разговорали смо са грађанима који су нас упознали са својим проблемима, а ми смо им дали чврсто обећање да ћемо у државним институцијама отварати питања од суштинског интереса за бољи живот сваког од њих“, поручила је председница Заветника.

Она је позвала грађане са југа Србије да гласају онако како мисле и верују.

„Дошла сам овде да вам кажем да ћу бити ваш глас у институцијама Републике Србије, да ћу бити ваш председнички кандидат, да ћу се борити за сваки кутак наше земље и за свакога од вас“, рекла је Ђурђевић која је истакла да ју је посебно дирнула исповест мајке чија је ћерка после трудничког боловања добила отказ у Јури.

„То су те њихове стране инвестиције, то су ти њихови велики спаситељи наше економије, а заправо ми у њих инвестирамо и ми њима дајемо субвенције, бесплатно земљиште, све олакшице и све оно што не дајемо нашим домаћим пољопривредницима“, подсетила је Ђурђевић.

„Ја хоћу да се изборим да се људи који су отишли из ваше општине врате овде. Да не срећем омладину из Сврљига и Ниша по Немачкој, Аустрији, Словенији и по белом свету“, изјавила је она и додала да су Заветници овде данас искључиво само због тога да помогну нашој земљи и нашем народу.