Председница српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски у интервију за Вечерње новости одговорила је на све чешће оптужбе политичких опонената да њену странку финансира Русија и додала:

“На оптужбе да нас финансирају Руси јер смо против ЕУ, узвратила бих контрапитањем – да ли су Руси финансирали и Велику Британију када је напустила Унију ? Управо су плаћени они који нас оптужују. Родољубље има вредност, а издаја цену “.

Шта је по вама решење за проблем КиМ с обзиром да је то тема на којој  темељите политику ?

Политика коју Србија третира за Косово није српска политика. Ми смо пре 5 година изнели детаљну и конкретну платформу са одговорима на питање шта чинити. Ми сматрамо да то првенствено треба да буде обнова суверенитета на Космету, а е аутономије за Србе у туђој држави коју би гарантовале самопроглашене власти у Приштини.

Како коментаришете покушај Запада да се Бриселски споразум замени француско немачким планом, који предвиђа столицу у УН за тзв. Косово ?

Садржај је исти само је целофан другачији. Бриселско споразум је темељно развластио Србију на Космету. Француско-немачки план има задатак да доврши процес и то уз пристанак Србије  на њен државни и културолошки нестанак. Све на шта се Београд обавезао – испунио је. Мењутим очигледно да друга страна и њени суфлери из иностранства у потпуности игноришу чињеницу да КиМ као саставни део Србије признаје већина чланица УН и да не постоји ни један међународно правни документ којим се то оспорава.

Да ли су решења која нудите спроводљива у овом моменту ?

Проблем није почео јуче да би се решење нашло сутра, зато спроводљивост  у овом моменту нити је једини нити може бити основни критеријум за оцену неког решења.Није борба за очување Косова и Метохије рецепт како би што брже умутили шлаг.