Српска странка Заветници започела је данас своју председничку кампању скупом који је одржан на платоу испред Дома синдиката у Крушевцу, некадашњој средњовековној српској престоници.

У обраћању окупљеним грађанима председнички кандидат странке, Милица Ђурђевић Стаменковски, поручила је да јој је велика част што је данас у царском граду Крушевцу, у вечној престоници Лазареве Србије, Косовског завета, слободарске идеје, нашег путоказа и свих наших вредности.

„Одабрали смо да председничку кампању започнемо одавде где је све почело. Одавде где су кренули и где су историју исписали наши преци који су се винули у вечност и ту вечност оставили нама не само да је памтимо и чувамо већ да тим путем наставимо, знајући колико је скупо плаћена слобода којом они нису желели никада да тргују“, рекла је Ђурђевић.

„Част ми је што стојим овде данас на земљи предака наших, на тлу очева наших, на завету који су нам оставили и од којег никада нисмо и нећемо одступити“, нагласила је она и подсетила да је Српска странка Заветници одабрала име управо по том завету.

„Данас када је много политичких програма, прокламација и саопштења, много лажних обећања, много политиканата и политичких номада који мењају и своје идеје и своје идеологије, ми смо дали завет да ћемо чувати нашу земљу, наш идентитет, да ћемо чувати Косово и Метохију, да ћемо очувати и обновити наша села, нашу традицију, наше писмо, нашу омладину, нашу домаћинску Србију, нашу песму и писмену, све оно што смо били, што јесмо и што ћемо бити„, поручила је председница Заветника.

„Заветници су изашли на изборе под слоганом „Своји на своме“ и иако моји корени нису одавде, драги моји Крушевљани, ја се нигде не осећам своја на своме као у овом царском граду“ нагласила је Ђурђевић.

Она је рекла да је ово град где се бранио наш народ, где се чувала његова есенција, његова срж, његов идентитет и право да буде свој на своме.

„Потребно нам је данас много више снаге да се пред различитим ветровима не повијамо. Ви знате да сам цео свој политички живот градила на истини, на искрености и на живој речи. И зато данас овде стојим пред вама у дану који је за мене најтежи у животу. Јутрос се упокојио мој отац и та вест ме је дубоко потресла и дирнула, али сигурна сам да може да проговори и он би ми рекао да будем овде са вама, са заветом кнеза Лазара и са оним што јесте завештање престоничког Крушевца„, додала је председница Заветника.

Она је поручила да ће у Крушевцу посадити Наталијину рамонду, цвет феникс, који је уједно и симбол победе српског народа у Првом светском рату, симбол његовог поновног рођења и буђења.

„Устајали смо када је било најтеже. И ја сам јутрос устала, и дошла сам овде да будем са вама, да саосећам своја на своме, да започнем председничку кампању и да вас све позовем да ми помогнете да истрајем у овој борби и да заједнички 03. априла прославимо победу, улазак Српске странке Заветници у Народну Скупштину и у други круг председничких избора„, рекла је Ђурђевић.

Након одржаног скзпа окупљени чланови Српске странке Заветници положили су венац на споменик кнезу Лазару, уз поруку да ће чувати завет слободе и државности.