Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, реаговала је на последња дешавања у Великом Трновцу где ће се по пети пут поновити гласање на изборима за Народну Скупштину.

Њену изјаву преносимо у целости:

Мислим да је Велики Трновац сензација светских размера. Дан мрмота, за који смо веровали да је плод маште сценаристе научно-фантастичних филмова, појавио се као феномен у насељу на југоистоку Србије.

Целокупан државни и политички систем заустављен је у времену. Грађани су таоци непознатих отмичара, који купују време, како би се што касније суочили са правдом, односно, у овом случају, вољом народа.

Овакав заплет може мотивисати и дежурне аналитичаре да поново покрену предлог за разграничење са Албанцима, по принципу: „Дајте да им припојимо тих неколико општина, да скинемо терет и престанемо да живимо у миту да је Бујановац Србија. Видите да нисмо у стању да спроведемо изборе на једном бирачком месту“.

Таман да Марко Ђурић по повратку из Вашингтона прогласи победу 6-0.

Прижељкујући ипак да ова драма није инспирисана међуетничким поделама, верујем да иза свега стоји пролонгирање новог сазива, које може трајати у недоглед. Наравно, ако сви заједно не реагујемо.