Председнички кандидат Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, прокоментарисала је одлуку о именовању директорке Центра за евроатлантске студије, Јелене Милић, за новог амбасадора Србије у Хрватској.

Она је поручила да је режим овим потезом понизио српски народ јер је на место дипломатског представника у Загребу поставио особу која је тврдила да је осиромашени уранијум лековит.

„Да ли власт заиста очекује да ће један отворени НАТО лобиста као што је Јелена Милић да ради у интересу државе Србије и на заштити права угрожених Срба у Хрватској?!“, упитала је председница Заветника и додала да је недопустиво да се на овако одговорну спољнополитичку функцију постављају људи који су на линији страних интереса док се нашим искусним и школованим кадровима, људима који су завршили правне и политичке науке и стекли озбиљно дипломатско искуство ускраћује прилика да раде за своју државу.

„Прва одлука коју ћу донети када постанем председник државе биће да Јелену Милић вратим за Београд и да повучем њену акредитацију. Србију морају да представљају њени најбољи људи, а не они који су ту да заступају интересе НАТО-а!“, нагласила је председница Заветника.