Председнички кандидат Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостовала је у јутарњем програму телевизије Пинк где се осврнула и на питање европских интеграција Србије.

Она је на коментар водитеља да ће ЕУ пред Београд изнети нове услове за чланство поручила да условљавања већ постоје.

У првом реду то је Поглавље 35 у оквиру којег од нас траже да нормализујемо односе са Приштином што значи да се сагласимо са сецесијом КиМ.“, рекла је Ђурђевић и додала да Брисел инсистира искључиво на ономе што није добро за нас.

„ЕУ од нас тражи да применимо све оно што није у складу са нашим законодавством, са нашим економским потребама и са нашом спољном политиком. Они желе од Србије да изнуде одлуке које нису у нашем интересу зато нас притискају да уведемо санкције Руској Федерацији, да се одрекнемо породичних вредности и да урушимо наше темељне историјске тековине што се види и у најновијим нападима европских посланика на СПЦ.“, поручила је председница Заветника.

Она је нагласила да ЕУ води политику која није добра ни за њене државе чланице. „Дефинитивно грађани Србије немају поверење у европске интеграције и свесни су да никада нећемо постати чланица ЕУ. То уопште нема везе са тим ко је на власти јер ће они преговарачки процес увек користити да нам наметну своје одлуке. Брисел Србију користи као полигон докле могу да иду у тестирању својих захтева, а нису у стању ни своје двориште да среде.“, истакла је Ђурђевић.

Она је објаснила да су Заветници управо због тога изабрали слоган „Своји на своме“ који подразумева да Србија мора да води политику у српском интересу, да се труди да нађе пријатеље свуда у свету, али не на уштрб својих државних и националних интереса. „Само у таквом поретку можемо да имамо стабилност и утицај на геополитичке прилике, да сачувамо себе и да будемо своји на своме.“, рекла је Ђурђевић.