Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је Прокупље и том приликом учествовала на трибини у Дому културе коју је организовао Општински одбор странке у овом граду.

Она се захвалила становницима Прокупља али и целог Топличког округа на поверењу које су указали странци на протеклим изборима и поручила да ће Заветници бити истински глас народа у институцијама.

„Српска странка Заветници је једина политичка странка која је самостално ушла у Народну Скупштину и која је на овим изборима освојила три и по пута више гласова него на претходним„, подсетила је Ђурђевић и рекла да је то потврда да су грађани Србије препознали континуитет политичког деловања Заветника и наградили принципијелан опозициони и државотворни пут странке. Она је најавила да ће народни посланици из редова Заветника у Скупштини отварати питања од кључног интереса за народ и државу.

„Покренућемо питање укидања јавних извршитеља, тражићемо оснивање посебног Фонда за лечење наше деце у иностранству, борићемо се за наше ратне ветеране и социјално угрожене породице, али исто тако бићемо брана свима који покушају да потпишу предају КиМ и најчвршћа гаранција да Србија никада неће увести санкције Руској Федерацији„, рекла је Ђурђевић.

Она је подсетила да су одмах после избора уследили напади на Заветнике, како од стране власти тако и из редова прозападне опозиције јер је свима њима засметало што су грађани Србије после дуго времена добили политичку странку која је поникла из народа и чији програм није писан у западним амбасадама већ руком српског народа.

„Покушавали су да нас сместе у коалицију са овима и онима не би ли нас дискредитовали пред народом и бацили љагу на наш рад. Али Заветници никада нису и никада неће бити спремни да праве труле коалиције и непринципијелне компромисе. Ми никада нећемо изневерити поверење грађана. Остаћемо државотворна опозиција и у градском и у републичком парламенту. Наша прва порука коју смо упутили након објављивања изборних резултата била је „Хвала ти, Србијо, што си нам дала прилику да ти служимо!“, казала је Ђурђевић.