Српска странка Заветници одржала је предизборни скуп у ужичком биоскопу на коме се поред посланичких кандидата бирачима обратила и кандидат странке за председника Србије Милица Ђурђевић Стаменковски.

Она је рекла да јој је била част да разговара са народом у Златиборском округу, у Прибоју, Пријепољу, Новој Вароши, Ариљу, Ужицу и да се сви суочавају са сличним проблемима и недаћама, почев од партијског запошљавања, преко корупције, притисака, деловања локалних шерифа, дахија и кабадахија које су поверовале да су општине њихова приватна својина.

Говорећи о незапослености председница Заветника је истакла проблеме младих који свакодневно одлазе из своје земље у потрази за бољим живитом у иностранству.

Млади људи без посла са завршеним факултетима чекају на бироу и сваки дан се надају да ће се нешто променити на боље, међутим све већи део њих се одлучује за одлазак из Србије, остављајући своје имање, своје породице и родитеље који су читав радни век одвајали од уста да одшколују и васпитају децу, надајући се да ће сутра та деца бринути о њима, а сада их углавном гледају преко скајпа и вибера“, подсетила је Ђурђевић.

Она је нагласила да је зато неопходно улагати у развој домаће привреде, са новим радним местима и већим платама. „Кажу да је сваке године једно Ужице мање у Србији. Циљ Заветника је да се изборимо да сваке године имамо бар једно Ужице више!“, истакла је Ђурђевић.