Председнички кандидат Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, упутила је позив свим председничким кандидатима да узму учешћа у телевизијским и другим дебатама, с обзиром на чињеницу да је у овој кампањи приметно упадљиво медијско одсуство сучељавања програмских и политичких начела свих учесника избора.

Ђурђевић је истакла да нема никакав проблем да се одазове на позив било ког медија у Србији, што се не може рећи и за друге председничке кандидате.

„Моји политички супарници стално говоре о демократским начелима и дијалогу, а заправо, они желе да воде монолог, како њихове политичке ставове нико не би могао да доведе у питање.“, рекла је она.

Милица Ђурђевић Стаменковски истакла је да је евидентно како је украјинско-руска криза бацила у својеврстан запећак кампању политичких странака на предстојећим изборима, но то не значи да би политички чиниоци у Србији требало да се сакрију иза ове кризе, избегавајући да међусобно сучеле своје ставове и грађанима обзнане за шта се то они заправо залажу.

„Заветници ће се увек залагати за суштинско поштовање демократских принципа, уместо декларативно и паушално, како то сада чини велика већина председничких кандидата“, истакла је председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски.