Председеница српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски дала је изјаву поводом напуштања неколицине посланика из редова посланичке групе Заветници.

Њену изјаву преносимо у целости :

У медијима сте прочитали вест да Заветнике напушта шест „разочараних“ чланова. 

Лица која су потписници саопштења нису активна у странци још од 05. априла, тачније од дана када смо саопштили да нећемо учествовати у формирању градске власти ни са коалицијом Александра Вучића, али ни са опцијом Драгана Ђиласа. 

Они су сматрали другачије. Ту смо се разишли. 

У породици сам учена да не говорим лоше о људима са којима сам сарађивала. Они ће свакако све рећи о себи. Овога пута у њихово име то је урадио пропагандни штаб СНС-а. Рукопис препознајемо, баш као и намеру да покрену машинерију сада када подршка Заветницима убрзано расте. 

Наводни аутори саопштења су само колатерална штета агресије коју је СНС објавио странци коју предводим. Њихова имена за СНС вреде само у контексту блаћења мога. Ништа више од тога.

Чекали су дан када сам из личних и оправданих разлога спречена да будем на седници и одговорим на оптужбе. Одабрали су дан када не морају да ме гледају у очи док износе неистине. Напали су кукавички, мучки, док сам окренута леђима. И то је заправо цела суштина – најсрећнија би ова власт била да ме држи везану у неком подруму. 

Сви наши чланови се налазе под перманентним притиском власти, али нису сви кадри да се том притиску одупру. Већина јесте, Богу хвала. Сваки ланац има своје слабије карике, а некада је боље да отпадну, него да корозирају. 

Очигледно су наступи у скупштини али и резолуција против увођења санкција Русији, коју смо предали заједно са колегама из Наде и Двери изазвали панику међу евроатлантистима на власти. Трагично је што се СНС на Главном одбору не бави тиме како оснажити Србију, него како зауставити Заветнике.

И да све купе, уцене, отму, преживеће идеја. Идеја која све више дише у народу. 

Моју кичму не могу да савију. Могу све да ми одузму. На послетку и живот, али част никада. Част једино можете одузети сами себи. 

Време ће све показати. Оно је мајсторско решето, како рече блаженопочивши митрополит Амфилохије.