Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, отворила је у присуству амбасадора Русије, господина Боцан-Харченка и представника руског политичког и привредног живота 6. међународни Експо сајам „Русија- Србија“ који се одржава у Београду.

Она је том приликом рекла да је важно да се стратешки повезујемо са Русијом на економском, културном, друштвеном и политичком плану и позвала да се уместо санкција и блокада ради на слободном протоку људи, робе и капитала.

„Чланице Европске уније су суочене са инфлацијом, енергетском и економском кризом. Више од 59 одсто становништва у свим државама ЕУ захтева да се укину санкције Руској Федерацији. Западни аналитичари тврде да их због тога чека „смртоносна зима“. Док српско-руско пријатељство буде снажно и стабилно, у Србији неће хладно бити ни у јануару“, истакла је председница Заветника.

Она је подсетила да су наши стари говорили да Срби нису увек знали где се Русија налази у географском смислу, али су знали да је на Истоку, тамо где изгрева сунце.

Међународни привредни експо сајам „Русија-Србија“ је највећа изложба руско-српске економске сарадње која се традиционално одржава у Београду.