Председница Српске странке Заветници и народни посланик, Милица Ђурђевић Стаменковски, присуствовала је пријему у руској амбасади у Београду поводом обележавања 7. јуна, Дана државности Русије.

Она је том приликом амбасадору Боцан-Харченку, државном руководству и свим грађанима Руске Федерације честитала данашњи празник, уз поруку да Заветници Русију сматрају стратешким савезником Србије, традиционалним пријатељем српског народа са којом нас вежу нераскидиве историјске и културне везе али и сарадња у многим областима од обостраног интереса.

Ђурђевић је поновила став Српске странке Заветници да Србија не сме да уводи било какве рестриктивне мере против Руске Федерације јер би то угрозило нашу економску и енергетску стабилност али и неповратно нарушило геополитичку позицију наше државе. Она је подсетила да је Русија највећи гарант очувања Републике Српске и чувар Резолуције 1244 која гарантује суверенитет и територијални интегритет Србије на КиМ.

Председница Заветника искористила је прилику да се сусретне и са амбасадорима пријатељских земаља и још једном потврди да су Заветници спремни да развијају сарадњу са свима који уважавају Републику Србију и њене интересе.

Председница Заветника са амбасадорима Палестине, Алжира, Египта, Сирије, Пакистана и Казахстана