„Република Српска заговара принцип неутралности и то је најбољи одговор који је она могла дати, јер се сукоб великих сила неминовно и индиректно одражава на мале земље„, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски, председнички кандидат испред Српске странке Заветници.

Она је гостујући у јутарњем програму Радио-телевизије Републике Српске истакла да се криза у Украјини обилато користи да се изврше притисци на Српску и српски народ у целини.

„Република Српска је лекција за цели свет, она је резултат борбе, пожртвованости и жеље за очувањем својих огњишта“, поручила је Ђурђевић и додала да је Српска пијемонт окупљања српског народа.

Она је навела да ће наредних месеци бити појачан притисак на Републику Српску, али да је најбитније очувати унутрашњу политичку стабилност и добру и поуздану сарадњу са Србијом.

За Београд су два најважнија национална циља очување Косова и Метохије и самосталности Републике Српске“, истакла је Ђурђевић.

Она је поручила да ће као председник Србије учинити све да сачува стабилност Републике Српске и опстанак институција српског народа.