Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, прокоментарисала је најаву Александра Вучића да ће се почетком јуна консултовати са свим странкама по питању заузимања става о рату у Украјини.

Она је истакла да је став Заветника по том питању потпуно јасан и доследан.

„Не сматрамо да време треба да се рачуна у односу на оно пре и оно после састанака са Шолцом. Не видимо разлога да се спољна политика мења због препорука из Берлина, које нису ништа другачије од онога што су биле и раније“, навела је Ђурђевић.

Она сматра да би увођење било каквих санкција Русији увело Србију у потпуну енергетску и економску нестабилност и урушавање свеукупних геополитичких позиција.

Свако ко мисли другачије и сумња у расположење грађана увек може да распише референдум по том питању“, каже Ђурђевић.

Она наглашава да ће се Заветници као државотворна опозиција увек одазвати на сваки позив од општег интереса.

Ми сматрамо да је о стратешким питањима Србије неопходно разговарати у Народној Скупштини као врховном представничком телу свих грађана. Не видимо разлога да се колективно упада у панику, а још мање да преузимамо улоге у некаквој мелодрами. Став је јасан – санкције нису опција. То је била политика за коју су грађани гласали на изборима. Свака промена курса представљала би обезвређивање воље народа. Ми наше програмске принципе и политичке ставове не мењамо. Ако је потребно да их поновимо на састанку свих политичких чинилаца у земљи, наравно да ћемо то учинити“, закључила је Ђурђевић.