Тежак положај Србије није ексклузивитет Вучићевог времена, већ вишевековна константа још од пропасти српског царства, која је и обликовала колективни карактер народа и учинила га слободарским и одважним. Јадиковање и очајавање просто није у духу наше државне и националне традиције”, каже Милица Ђурђевић Стаменковски, председница Српске странке Заветници, коментаришући најаву Вућича да ће о тешкој политичкој и економској ситуацији разговарати са опозицијом.

У том смислу, како каже, не види разлоге за неко нарочито драматизовање актуелне ситуације, а још мање за ширење страха и панике са насловница таблоида, који пишу да нас чекају „пакао, страва, ужас, црни дани, болни резови. Оцењује да као да није реч о дневној штампи, већ о сижеима за хорор филм.

“У таквој атмосфери потпуно је јасно чиме је мотивисан позив на састанак свих политичких чинилаца у земљи. Ми, као државотворна опозиција увек ћемо бити ради да подстакнемо и учествујемо у разговорима, јер сматрамо да они никада нису штетни”, истиче Ђурђевић Стаменковски и додаје да ће то бити прилика да Заветници понове своје ставове и саслушају колеге из других странака,

Међутим, према њеним речима, Вучић мора имати у виду да нема тих консултација које могу пружити алиби за увођење санкција Русији и прихватање чланства тзв. Косова у Савету Европе.

То нису опције које уопште желимо да разматрамо. Свако попуштање пред таквим захтевима Берлина значило би обезвређивање воље грађана. Нико нема мандат да тако радикално мења спољну политику земље и увлачи Србију у потпуну енергетску и економску нестабилност”, закључује Ђурђевић.