Председница  Српске  странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, пре почетка седнице парламента, рекла да је та странка „део државотворне опозиције“ а да ће по питању Косова и Метохије и „одбране суверенитета и виталних државних и националних интереса од данас заједно са осталим државотворним снагама наступати јединствено. “ 

Ђурђевић Стаменковски је рекла да је то њихова одговорност „према пола милиона грађана који су им дали подршку на изборима, и према свима онима који се противе потписивању француско – немачког ултиматума“.

Она је навела да се против лидера те четири странке води „пропаганда“ у таблоидима.

„Српска јавност је путем таблоида обавештена да ће ове политичке групације данас запалити ову Народну скупштину. То више није само политичко питање, то је питање за српско правосуђе, и то је адреса на којој ћу се обратити инсистирајући на томе да ти мегафони овог режима докажу да смо ми желели било какве немире и било какво насиље“, рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Такође је истакла да нико не може да их оптужи за рушење уставног поректа, „јер све што чинимо је управо одбрана уставног поретка“.