У нашој братској Црној Гори у току је једна од највећих медијских хајки икад покренутих. А мета су председници општина и скупштина општина из Црне Горе, које смо угостили у Народној скупштини Србије пре месец дана, на седници Одбора за дијаспору и Србе у региону, о чему је јавност била детаљно упозната.

Део медија из Црне Горе, уз подршку странака бившег диктаторског режима Мила Ђукановића које је слободарски народ Црне Горе одбацио на изборима, рециклирали су ову вест после месец дана и на основу ње покренули ужасавајућу медијску харангу. И како то бива у таквим ситуацијама, погазили све медијске и професионалне стандарде. О насловима и коментарима против мене лично, који су натопљени националном мржњом, а нису изостали ни женомрзачки коментари, нећу трошити речи. То говори о ауторима, не о мени.

Желим да истакнем да је овај напад очигледно мотивисан намером да се оживи национална дискриминација из времена власти ДПС, а изведен је плански и уз бирано време – у сред дубоке кризе на Космету и у Републици Српској. Занимљиво је да нападе због доласка у скупштину Србије, највише форсирају они који у Србију долазе много чешће, због разноразних потреба, да би по повратку у Црну Гору, бацали најгоре речи о Србији, називајући је вечитим окупатором.

Са индигнацијом одбацујем све оптужбе, посебно оне о “рапорту”. Нико од наше браће није ни мени, ни било коме овамо, било шта “рапортирао”. А више пута сам истакла да уважавам суверенитет Црне Горе, што црногорски медији нису пренели. Тачно је да сам казала да нам границе неће бити препрека за остваривање економске, културолошке и политичке сарадње између две најближе државе. Остајем при томе и не пада ми на памет да се правдам због тога што су, замислите, Срби разговарали са Србима у сред Србије.

На крају, подсетићу, да углед једне државе нарушавају њени представници чија су имена синоним за корупцију унутар институција, крађу избора, прогон неистомишљеника и беспризорно богаћење на рачун народа. А ови млади, вредни, успешни људи су понос Црне Горе, градова из којих долазе, као и читавог српства.

На тему “матице”, свима у Црној Гори који воле Србију, поручујем: врата Србије су за вас увек отворена. И овде се, како каже слоган наше странке, увек можете осећати као СВОЈИ НА СВОМЕ.

Живела Црна Гора!
Живела Србија!

И како је говорио краљ Никола: “Живјело наше мило српство!”