Шефица немачке дипломатије Аналена Бербок данас је испоставила Србији још један услов за приступање Европској унији. Погађате, у питању су санкције Русији!

На њену изјаву реаговала је председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, која је истакла да је током предизборне кампање више пута упозоравала да Европска унија неће стати са уценама.

„Поред захтева да се званично и неповратно одрекнемо Косова и Метохије, сада нам траже да се одрекнемо и традиционалних савезника – братске Русије“, подсетила је она.

„Траже нам, дакле, да своју земљу и своју браћу, своје принципе, бацимо под ноге њима који су толико пута на нас насртали кроз историју; да будемо њихово средство у обрачуну са Русијом. Госпођа Бербок нам поручује да је услов приступања Србије Европској унији усклађивање са спољном политиком ЕУ“, поручила је Ђурђевић.

Она је додала да такво урушавање државног суверенитета и националног интегритета Србија не сме да дозволи. „А госпођа Бербок треба да зна, да Срби кроу своју славну историју нису били средство са обрачун Немачке са Русијом, па неће бити ни данас“, рекла је председница Заветника.

Српска странка Заветници, као водећа државотворна странка опозиције у парламенту, одлучно ће се супротставити сваком покушају да се Србија као слушкиња потчини интересима Немачке и њене антидемократске творевине Европске уније. Било да такви покушаји долазе споља или изнутра.