Председнички кандидат Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостовала је у јутарњем програму телевизије Нова С где је изнела критику порталу нова.рс, због објављивања текста са неистинитим садржајем против ње лично и странке коју предводи.

Она је нагласила да наслов текста не садржи наводнике, нити име аутора изјаве, па се стиче утисак да је у питању редовна вест, а не изјава бившег посланика, Немање Шаровића, чија је једина сврха у овој кампањи очигледно да напада председничког кандидата Заветника. „Нико ме из редакције поменутог портала није ни контактирао ни питао за реакцију и демант приликом објављивања тог текста, што је у супротности са објективним извештавањем и стандардима новинарске професије“, рекла је Ђурђевић.

Она је аргументовано, ефикасно и недвосмислено демантовала оптужбе, што можете видети у видео прилогу.

„Никакав новац није трошен на “козметичке услуге” пре две године, већ на снабдевање храном неколико хиљада активиста и чувара гласачких кутија. Занимљиво је и ко се “брине” за утрошени новац, онај који је оштетио буџет Републике Србије за 20 000 еура преко путних трошкова, тако што је пријавио да живи у Врању, а живи толико близу Скупштине Републике Србије, да је до исте могао да долази пешице„, поручила је Ђурђевић.

Она је истакла да су сви напади на Заветнике до којих долази у последње време део велике медијске хајке, која се појачава паралелно са јачањем рејтинга странке.

„Једина смо политичка организација која самосталним изласком осваја парламентарни статус и изборна листа која утиче на излазак великог броја младих људи који до сада нису желели да гласају. Идемо даље. Сложно, без расипања гласова, сигурно и одлучно ка циљу. Своји на своме“, закључила је Ђурђевић.