Српска странка Заветници сматра неприхватљивом најновију одлуку Београда да обустави издавање регистарских таблица с ознаком српских градова на КиМ.

Истичемо да политика уступака и попуштања пред захтевима Приштине и даље инсистирање на примени Бриселских споразума наноси непоправљиву штету српским националним интересима.

Поставља се питање због чега би Србија морала да поштује Бриселске споразуме када то не чини Приштина, али ни ЕУ, која је преузела одговорност као гарант њихове имплементације. У овим околностима једини начин да се заштите национални и безбедносни интереси Србије јесте да Београд инсистира на обнови поретка пре 2011. године, што подразумева повратак српских институција у покрајину и враћање преговора пред Уједињене нације.

Такође, уколико дође до насилног наплаћивања казни Србима због пререгистрације Заветници очекују од Владе Србије да стави ван снаге све споразуме од којих су до сада корист имале самопроглашене институције у Приштини, а то су пре свега споразум о регионалном представљању тзв. Косова и споразуми о признању тзв. косовских универзитетских диплома и тзв. косовских личних докумената.