Председница Српске странке Заветници и народни посланик у Народној скупштини, Милица Ђурђевић Стаменковски, огласила се поводом напада на СПЦ и њене великодостојнике који су дигли глас против најављеног одржавања тзв. Европрајда у српској престоници.

Њену реакцију преносимо у целости:

Месецима се у јавности води полемика о такозваном „Еуро прајду“, чије је одржавање најављено за прву половину септембра. Велика већина грађана, између осталог, згрожена је и најавом да ће један од учесника параде бити и извесни Ван Дален, некадашњи лидер холандске партије педофила.

Десетине хиљада пољопривредника, малих привредника, просветара, радника, воћара, мајки и очева, много пута се окупљало на улицама исказујићи свој протест из различитих разлога, који су готово увек били оправдани, али никада довољни да се на њима појаве министри, државни секретари, јавни функционери. Са друге стране, сваке године обилазе прајдове као задушне бабе, кезе се на селфијима, пропињу се на прсте не би ли их запазила господа из страних делегација, па после, када се опет буде формирала влада, ако се сете, сете.

Дакле, „прајд“ није никакав протест дискриминисаних и обесправљених, већ парада ругла, кича, вулгаризма и простаклука, проглашена за европску вредност и цивилизацијску тековину, којом ћемо брже, јаче и боље стићи у Европску унију.

Србија има довољно проблема и свако изазивање додатних подела у друштву је у најмању руку непотребно. Позивам државно руководство да откаже одржавање параде и престане са хајком на Српску православну цркву и њене великодостојнике.