“Ако потпишемо независност Косова и Метохије колико сутра на мети великоалбанских екстремиста наћи ће се Врање, Прокупље, Лесковац и Ниш”, упозорио је народни посланик Заветника, Драган Николић, на великом скупу државотворне опозиције у Лесковцу против француско-немачког ултиматума за КиМ.

Он је рекао да су четири парламентарне странке спречене да одрже трибину у салама јавних установа у Лесковцу јер су то забраниле локалне кабадахије СНС-а. “Али ми се нисмо повукли, разговорали смо са народом под отвореним небом”, нагласио је Николић.

“Приватизовали су овај град. Народном имовином по свом нахођењу и потребама располаже локална власт. Затворили су врата за све оне који не желе да савију кичму”, подсетио је Николић који је истакао да је Лесковац, некада српски Манчестер, постао приватна имовина локалних шерифа.

“Чега се плаше?! Контролишу све медије и институције, али душу Лесковчана нису могли да укроте. Били су данас са нама, и ми смо били уз њих.“, рекао је он и поручио да се државотворне снаге заједно са народом боре за Отаџбину и достојанство које нам неће одузети.

Током посете југу Србије са грађанима су разговарали Марко Ристић и Драган Николић – народни посланци Српске странке Заветници, Милош Јовановић – народни посланик и председник Новог ДСС, Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Српског покрета Двери, Љубинко Ђурковић – народни посланик и потпредседник ПОКС-а, као и проф. др Часлав Копривица – члан Председништва Покрета за одбрану КиМ и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић.

Мештани Власотинца, Прокупља, Лебана и Лесковца упознати су са чињеницом да француско-немачки ултиматум о КиМ представља капитулацију Србије и признавање лажне државе Косово од стране актуелне власти на челу са Александром Вучићем, што је наишло на огорченост и осуде од стране становника ова четири града.