Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски  истакла да предлог о подели Косова и Метохији, који је ових дана поново изнет са највиших државних адреса, у потпуности  неприхватљив. Сматрамо да су овакве идеје веома опасне и штетне за очување српских државних и националних интереса.

Принцип разграничења подразумева уговорно регулисање граничних питања између две суверене и независне државе. На тај начин би се у потпуности легализовала самопроглашена косовска независност.

Прихватањем таквог решења Београд више не би имао ниједну полугу да заштити Србе јужно од Ибра, који би једним потписом постали национална мањина у тзв. Републици Косово, док би српска културна баштина постала заоставштина нове суседне државе. Етничко разграничење са Албанцима у јужној покрајини не може бити трајног карактера.

Напротив, овакав образац решавања српског питања на КиМ неће донети дугорочни мир, већ ће директно отворити врата даљем распарчавању Србије и послужити као узор другим сепаратистичким побудама у земљи и региону. Ирационално је разграничавати се са националним мањима у било којој земљи. Када би се границе описивале по етничком принципу то би довело до стварања више хиљада нових држава широм света.

Ниједна озбиљна држава не сме себи да допусти трговину сопственим суверенитетом. Српска странка Заветници позива представнике државног руковдства на поштовање Устава Републике Србије и важеће Резолуције СБ УН 1244