Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски позвала је Вучића да кандидује на изборима независно Косово, а да ће, како је рекла, „државотворна опозиција кандидовати целовиту Србију“, па да се види ко ће колико гласова да добије.

На конференцији за новинаре испред РТС-а Стаменковски је истакла да је слоган „Ваше право да знате све“ обесмишљен јер је Јавни сервис у тек неколико секунди известио о скупу подршке Космету у петак, који је, како је рекла, „био највеће окупљање које је Београд видео у последњих десет година“.

За јучерашњи сатанак у Охриду Милица Ђурђевић Стаменковски је рекла да представља симбол шта значи кад неко „прода веру за вечеру“, јер се Вучић обавезао да прихвати све што је причао да неће.

„Прихватио је све тачке основног споразума, а пре неколико дана баш овде на РТС-у рекао је да ће се о свему тек разговарати. Најављују као позитивно то што ће после ратификације споразума бити одржана донаторска конференција где треба да нас нагараде што смо продали своју земљу. Продао је веру за вечеру, а нама не треба вечера за столом где се комада Србија“, рекла је председница Заветника.

Она је такође нагласила да Вучић није Србија и да је, када је победио на изборима, он кандидовао друкчију политику од оне коју спроводи.