Делегацију Српске странке Заветници предвођену председницом странке, Милицом Ђурђевић Стаменковски, примио је амбасадор Руске Федерације у Београду, господин Боцан-Харченко.

Том приликом Његова екселенција честитао је Српској странци Заветници поводом постигнутих резултата на парламентарним изборима.

„Пренела сам амбасадору нашу захвалност на принципијелном ставу Русије у вези са Косовом и Метохијом и Републиком Српском. Поновила сам још једном наше опредељење да Србија мора да очува стратешке односе са Русијом, без санкција и било каквих рестриктивних мера“, поручила је Ђурђевић и нагласила да само заједничким снагама можемо да градимо нашу будућност.

Она је прокоментарисала и пропаганду која се повела против руског председника Владимира Путина због његове изјаве о признању Доњецка и Луганска, а коју су поједини домаћи медији тенденциозно протумачили као руско признање самопроглашеног Косова.

„Покушај да се изјава председника Руске Федерације у којој се позвао на саветодавно мишљење Међународног суда правде и косовски преседан представи као наводно одустајање Русије од подршке суверенитету и територијалном интегритету Србије представља део хибридног рата који се последњих месеци интензивно води против Русије. Циљ овакве пропаганде је да се збуни српска јавност и да се подрију подршка и поверење које Русија ужива у српском народу“, рекла је Ђурђевић.

Она је поручила да је руски председник на овај начин само указао на политику двоструких аршина западних политичких центара и на њихов лицемеран приступ када је у питању територијални интегритет земаља чланица УН.

„Став Руске Федерације према КиМ остаје непромењен. Русија је чврсто привржена поштовању Резолуције 1244 и међународног права, што је током нашег сусрета још једном потврдио и амбасадор Харченко„, казала је председница Заветника.