Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, гостовала је данас на телевизији НоваС. Она је поводом најновијих притисака на нашу земљу истакла да је тзв. француско-немачки споразум једнак ултиматуму који је Запад данас поставио пред Србију.
„Слушамо ових дана рецитале о изгубљеном Косову и Метохији и ратовима које смо, наводно, ми водили. Косово је пример за себе, јер је реч о кршењу међународног права, сецесији наше јужне покрајине, коју не признаје више од половине чланица Уједињених нација. Реч је о псеудотворевини, која никада неће постати чланица УН, све док сама Србија на то је пристане.
Она је истакла да је „интересантно да председник Вучић данас заступа политику ЛДП-а, користећи њихову устаљену синтагму, попут ‘добровољних давалаца туђе крви’ и сличних, заборављајући при томе на сопствену политичку прошлост“.
„Нас у овом тренутку занима искључиво држава, а не политички обрачуни. Интересују нас државни и национални интереси. Грађани Србије неће дозволити предају Космета! Наш отпор биће снажан, одговаран и одлучан“, рекла је шефица посланичке групе Заветника за НовуС.
„Као државотворна опозиција, разговарали смо са колегама, и оно што сада могу да кажем је да им овај ултиматум неће проћи. Сагласни смо да не може да им прође ревизија историје у којој смо, наводно, грешили 1914, 27. марта 1941, или 1990, па због тога данас треба да се бацимо на колена и признамо да Србија више не постоји као држава.
Десет година говоре нам да Србија више неће бити понижена, да нико неће моћи да нас уцењује, а ја вас питам –  Да ли сте се ви синоћ осећали поносно?! Да ли нам је председник јуче послао поруку да треба да се одрекнемо своје државе зарад инвестиција?! Где је данас онај економски тигар о коме смо до јуче слушали?! Претворио се у маче које цвили за две капи млека“, запитала је Милица Ђурђевић Стаменковски.
Она је закључила да је пресудно да се Србија одупре свим притисцима у текућој години, јер ће неминовно доћи до корените промене геополитичких прилика.
Цео видео можете погледати у видео :