Председнички кандидат Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, рекла је у јутарњем програму телевизије Пинк да је неопходно да Србија обнови своју привредну и пољопривредну производњу.

Она је истакла да нас актуелна економска криза и пандемија опомињу да је јако важно имати сопствену производњу и збринуте сопствене потребе када је у питању енергетика, привреда и пољопривреда. „Апсолутни акценат наредне године морамо ставити на домаће предузетништво и на улагање у наше пољопривредне погоне да бисмо били конкурентни на сопственом тржишту али и у могућности да снабдевамо и друга тржишта“, рекла је Ђурђевић.

Она је као веома важну истакла потребу да Србија са афричким земљама постигне билатералне споразуме о укидању царинских стопа.

Ми имамо ситуацију да у афричке земље извозимо преко ЕУ да бисмо избегли царине, а на тај начин заправо повећавамо спољнотрговински дефицит и стварамо утисак да смо зависнији од Брисела него што јесмо“, рекла је председница Заветника и нагласила да Србија има комоцију за диференцијацију тржишта. „Потребно је да свуда пронађемо партнере и на основу билатералних споразума превазиђемо препреке које постоје„, закључила је она.