Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, поручила је да је изјава Маринике Тепић да Србија дефинитивно треба да следи пут западног света када је у питању однос према Русији, директан позив на увођење санкција.

„Своје ставове госпођа Тепић образлаже тиме да Србија није сусед Русије и да због тога треба да се приклони спољнополитичкој агенди Европске уније„, наводи Ђурђевић и додаје да готово идентичне предлоге износе и посланици СНС, Драган Шормаз и Зоран Драгишић, док режимски таблоиди, међу којима предњачи Вучићевићев Информер, подупиру антируску хистерију наводима о некаквом „Путиновом признању независности Косова“.

„Следећи логику Маринике Тепић и Драгана Шормаза, Србија је 1941. године требало да води нацистичку политику, јер је то била оријентација свих суседних држава. Од Ханџар дивизије, Павелићеве НДХ, па до Мусолинијевих испостава у Албанији„, напомиње председница Заветника.

Она истиче да су, неким случајем, Мариника и Шормаз били савременици тога доба, питали би се: „Зашто сви шаљу трупе на Стаљининград, само нас нема?!“

„Али срећом, српски војник никада није пуцао на Русију ни у буквалном ни у метафоричком смислу“, каже Ђурђевић.

Она наглашава да оваква синхронизација власти и прозападне опозиције показује да су тврдње Заветника биле тачне. „Насупрот Вучићу у парламенту је требало да буде још и само Ескобарова коалиција, као кадровска али не и програмска опозиција„, рекла је Ђурђевић.