Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, питала је премијерку Србије Ану Брнабић који је званичан став Владе поводом француско-немачког плана који предвиђа чланство самопроглашеног Косова у УН.

Она је у посланичком питању председницу Владе позвала да информише народне посланике о садржају конкретног документа који је Београд упутио као одговор на француско-немачки план и затражила објашњење зашто Влада не иницира повратак преговора о КиМ пред Уједињене нације.

„С обзиром на све интензивније притиске из ЕУ и САД да Србија прихвати тзв. француско-немачки план сматрамо приоритетним да се народним посланицима омогући да се правовремено изјасне о свим споразумима и одлукама Владе у процесу преговора са тзв. властима у Приштини, нарочито ако они могу да доведу до промене званичног опредељења Републике Србије о непризнавању тзв. косовске независности, што је за нас неприхватљиво“, истакла је Ђурђевић у свом посланичком питању.

Она је подсетила Ану Брнабић да је њена обавеза као председника Владе да поштује Устав и Резолуцију 1244 СБ УН који територију Косова и Метохије препознају као саставни део Србије.