Председница Српске странке Заветници, народни посланик Милица Ђурђевић Стаменковски, посетила је изложбу фотографија посвећену страдању руског народа на истоку Украјине.

Она је истакла да су овакве изложбе сведочанство о злочинима над руским народом у Донбасу и прогону руских цивила. „Од 2014. године преко три милиона Руса протерано је из својих домова у Донбасу“, рекла је Ђурђевић и подсетила на стравичне злочине украјинских екстремиста који су спаљивали живе људе у Одеси и убили 165-оро руске деце.

Она је поручила да западна пропаганда данас тврди да је све почело 24. фебруара претходне године али да је украјински конфликт започео још мајданском револуцијом и насилним државним ударом у Кијеву пре осам година.

Ђурђевић је указала да је ова изложба између осталог и показатељ шта се догоди са једном државом коју НАТО уверава да јој је савезник.

„Донбас је пре Мајдана био најразвијенија привредна регија у источној Европи која је могла да се упореди само са рурском облашћу у Немачкој“, рекла је Ђурђевић која је нагласила да то очигледно некоме није одговарало.

„Запад је желео братоубилачки рат у Украјини, желео је повампирење нацизма и све су радили да Кијев постане место одакле ће се спроводити операција опкољавања Руске Федерације“, нагласила је председница Заветника.

Она је рекла да је прошле године на данашњи дан наступио одговор на страдање руског народа и на покушаје НАТО-а да опколи Русију.

„Мир ће бити успостављен оног тренутка када све екстремистичке групације у Украјини буду поражене“, истакла је Ђурђевић. Она је такође рекла да српски народ није насео на западну пропаганду јер јако добро зна шта значи бити непријатељ НАТО-а.

„Ми знамо да је то тешко али је још теже и опасније бити савезник НАТО-а што показује и пример Украјине“, напоменула је Ђурђевић.

Она је поновила да Србија ни у ком случају не сме да уводи санкције Русији јер би тиме озбиљно угрозила своје државне, економске и безбедносне интересе.