Председнички кандидат Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, дала је интервју за руски медијски канал Russia Today у којем је коментарисала актуелна дешавања на истоку Украјине.

„Постоји реална опасност да се после избора у Србији интензивирају захтеви за увођење санкција Русији. Зато је веома важно да имамо другачији састав у парламенту, који ће бити чврста брана таквим евентуалним потезима.“, истакла је Ђурђевић.

Она је нагласила да Русија сигурно неће означити Србију као непријатеља због одлуке актуелних власти, али уколико се настави оваква политика Београда, неће нас више сматрати ни пријатељем.

„Ми, из Српске странке Заветници нисмо спремни да такво савезништво ставимо на коцку. Поставља се и питање шта Србија тиме добија, а шта губи?! Како год се определили од нас ће тражити да се одрекнемо Републике Српске, признамо независност тзв. Косова, придружимо се НАТО-у и приватизујемо све стратешке ресурсе.“, поручује Ђурђевић.

Она је закључила да би за Србију било поражавајуће да се Русија дистанцира од Балкана, односно од заштите наше геополитичке позиције на овим просторима.