Последњом изјавом за европску телевизијску мрежу „Euronews“ да је отворен за разговоре о чланству самопроглашеног Косова у међународним организацијама Александар Вучић је најдиректније прекршио Устав Србије.

Он је овим потврдио да је спреман да спроведе у дело једну од најспорнијих тачака у оквиру француско-немачког утлиматума која се тиче уласка Приштине у међународне организације.

Ово је доказ да за председника републике не постоје никакве црвене линије у преговорима и да је ова власт суштински капитулирала пред захтевима Брисела и Вашингтона.

Српска странка Заветници поручује Александру Вучићу да никада није добио мандат од грађана да преговара о признању лажне косовске државе. Уколико је он спреман да призна границе и суверенитет тзв. Републике Косово, Србија није.

Зато још једном позивамо све грађане да се у петак, 17. марта, у 18 часова окупимо испред храма Светог Саве у Београду на великом националном окупљању како бисмо свима послали поруку да Србија није одустала од Косова и Метохије. Биће то још једна прилика, да окупљени око српске заставе, нагласимо да Србија неће пристати на понижења и ултиматуме.