Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменовски, рекла је у изјави за Данас да је враћање обавезног служења војног рока део програма Српске странке Заветници и нешто за шта се странка годинама уназад залаже.

„Ми свакако подржавамо да се питање обавезног служења војног рука законски јасно регулише, међутим да ли ћемо подржати и гласати за конкретан закон зависи пре свега од тога каква ће бити предложена законска решења“, истиче председница Заветника.

Она наглашава да ће посланичка група Српске странке Заветници донети свој став након што буде имала увид у сам законски предлог.

„Ми ћемо се веома озбиљно спремити за дискусију по овом питању и припремићемо низ конкретних предлога и амандмана јер нам је циљ да сам закон буде што квалитетнији“, каже Ђурђевић.

У сваком случају, додаје она, ово питање је важно безбедносно питање које је неодвојиво од војне неутралности земље.

„Због тога ћемо се залагати да се овај закон усвоји у пакету са посебним Законом о војној неутралности Србије јер је неозбиљно и нереално причати о повратку служења обавезног војног рока ако ће држава да настави са политиком приближавања НАТО-у„, сматра Ђурђевић.

Она такође напомиње да ово није први пут да се у јавности о томе говори, обично када треба бацити прашину у очи у вези са другим питањима.

Коалиција окупљена око СНС је склона да пласира одређене идеје да би замајавала јавност, без намере да их заиста спроведе. Велики је пут од предлога у медијима, до скупштинске процедуре“, поручује Ђурђевић.