Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, у изјави за лист Данас прокоментарисала је одлуку актуелног председника Србије да заклетву за нови председнички мандат положи пред посланицима старог скупштинског сазива.

Она је рекла да смо још у изборној ноћи видели да Александар Вучић тешко подноси чињеницу да Народна скупштина више неће изгледати као Главни одбор СНС. „Нема сумње да му је епизода „Велики Трновац“ која траје дуже од „Мале невесте“ помогла да одгоди суочавање са новим сазивом парламента у коме ће се знатно мање чути аплаузи“, казала је Ђурђевић.

Она је истакла да нас полагање заклетве пред политичким истомишљеницима, уместо пред читавом Србијом, између осталог, упућује и на то да не можемо очекивати национални консензус и сазревање политичких прилика у земљи.

“Вучић се, дакле, обавезује пред својима, не пред свима. И тим чином бира да буде председник својих, а не свих. Изборне резултате третира као шведски сто, узима оно што му се допада, а оно што није по његовом укусу гледа некако да склони у шпајз”, напомиње председница Заветника.

Према њеним речима драматичне су последице игнорисања воље грађана, јер у овим околностима за Србију је пресудно да се и политика и полемика воде у институцијама, а не путем бизарних филмова на прорежимским телевизијама.