Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски гостујући у емисији Еuronews укрстила ставове на тему шта Србији доноси европски предлог за Косово, али и шта се може очекивати од стварања Народног покрета. Гости емисије су били Стефан Јовановић из Народне странке и Небојша Новаковић из Демократске странке.

У тренутку када се интезивирају покушаји посредника са Запада да се дође до нормализације Београда и Приштине, председник Србије Александар Вучић најављује оснивање новог покрета. Прецизније, “великог државотворног и националног покрета за опстанак и напредак Србије“. Први пут за ову идеју смо од Вучића чули још у септембру прошле године, али за сада имамо само најаве, а сам председник га је окаректерисао као “надстраначки“.

Ђурђевић Стаменковски сматра да се покрет ни по чему неће разликовати од СНС-а. Одлуку Вучића да створи овакав покрет, каже, схвата као поруку да опозиција у Србији јача.

То је народни покрет за државу. Дајте да не преписујемо карактер нечему што је само променило име. Александар Вучић не одступа од карактера, он мења име јер је они превазиђено. СНС се као политички конгломерат који је врло компромитован склања по страни, форсира се ново име и сугерише да ми треба да поверујемо да су они неки нови људи. Они су заправо само пресвучени. То је иста политика“, рекла је она.

Целу емисију можете погледати на линку:

https://www.euronews.rs/srbija/politika/80948/ima-li-veze-izmedu-evropskog-plana-i-narodnog-pokreta-kosovo-i-metohija-u-centru-svih-politickih-desavanja/vest#brid_cp_Brid_49262931