Председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски оценила је данас да рејтинг председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића опада из сата у сат и да зато читаву Србију „засипају скарадним плакатима“ против лидера четири патриотске опозиционе парламентарне странке, које се противе потписивању француско-немачког споразума.

Ђурђевић је, на конференцији за новинаре лидера „патриотске опозиције“ испред храма Светог Саве у Београду, рекла да су те плакате лепили чланови, па чак и функционери СНС, који су Вучићу „топовско месо“ и служе му за обрачун с политичким противницима, а које ће касније одбацити као крпе.

Плакати су нам цртање мете на челу. Цела пристојна Србија је згрожена. Нема никакве дилеме да чланови СНС стоје иза тога. Бога се не боје и људи се не стиде, оценила је Ђурђевић, и додала да беспризорна хајка на „патриотку опозицију“ тек предстоји.

Најављујући протестни скуп „патриотских и родољубивих снага“ за одбрану Косова у саставу Србије у петак у 18:00, лидер Двери Бошко Обрадовић позвао је све грађане Србије, странке, удружења, породичне људе, патриоте и домаћине да покажу колико им је стало до опстанка Косова у Србији, и да то ураде у заједничкој шертњи од Храма до зграде у којој је кабинет предсердника Србије.

Он је нагласио да је скуп надстраначки, учествоваће многе јавне личности, а са њега ће бити упућена порука упозорења власти да немају право да прихвате француско-немачки предлог споразума о Косову, јер је то ултзиматум.

Обрадовић је напоменуо и да имају информације да ће власт да пошаље своје људе, провокаторе, да изазивају инциденте, али да ће њихова редарска служба то одмах да пријављује полицији.

Председник Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да се плаши да држава у наредном периоду иде ка нестабилности, због Вучићевог прихватања споразума о Косову, а то показује чињеница да ових дана тензије у друштву расту.

Кад дођете у овакву ситуацију, једино легитимно, мирно и демократско решење јесте расписивање ванредних избора на свим нивоима. Не постоји друго рационално решење, закључио је Јовановић.

Председник Покрета обнове краљевине Србије Војислав Михаиловић је позвао све грађане да дођу испред храма Светог Саве 17. марта, јер се „Србија увек борила за независност и слободу“, и сигурно ће се и овог пута изборити за то.