Председница Српске странке Зветници, народна посланица  Милица Ђурђевић Стаменковски је на јучерашњој седмој седници Народне скупштине истакла да је неопходно   суспендовати све бриселске споразуме, а посебно оне који су испреговарани искључиво у интересу тзв. косовске државности. Српске безбедосне снаге треба да се врате хитно  на север покрајине.

„Власт поручује да никада неће прихватити независност Косова, а наставља да учествује у споразумима који воде у гашење преосталих полуга државног суверенитета у покрајини. Пре непуних месец дана донета је Уредба о обустави издавања регистарских таблица са ознакама српских градова на КиМ, и у тој уредби Влада се позива на тзв. бриселске споразуме? Господо, подсетићу вас да је Уставни суд Србије још 2014. године рекао да су бриселски споразуми политички акти, који нас не обавезују. И како је могуће да ми подзаконске акте заснивамо на тим правно необавезујућим споразумима, док у страну гурамо оне који нас заиста обавезују, Устав Србије и Резолуцију 1244? Господо, Устав каже да су одлуке Уставног суда „коначне и обавезујуће за све државне органе“. Зашто их онда не поштујете?“

Какву сигурност Срби на КиМ могу да очекују када им њихова држава укида регистарске таблице? Поставља се питање – да ли су најаве о повратку наших снага на КиМ озбиљна намера или само политичко-маркетиншки трик да се смири јавност? Како планирате да вратите нашу војску и полицију, када нисте у стању да сачувате ни регистарске таблице Србије на КиМ?

Пре неколика дана изадато је саопштење да се Србија захваљује земљама које су повукле признање Косова , па како се захваљујемо. Увелимо смо санкције свим нашим пријатељским земљама Гани, Сирији, Малији, Белорусији која је једина слала помоћ и дошла у Србију 1999. када су сви бацали бомбе на нас. Све смо то урадили због Брисела, а како нам враћају, кажу да барикада неће бити до католичког Божића.

У наставку можете погледати целу седницу  :